Implanturile dentare MONOIMPLANT

În zilele noastre, majoritatea pacienților sunt conștienți de implantul dentar. Ne referim la înlocuirea unor dinți pierduți din cauza accidentelor sau a altor cauze, prin poziționarea unei rădăcini de dinte artificial fabricat din titan (un dispozitiv în formă de șurub) în osul maxilarului pacientului. Cu toate că această tehnologie modernă pentru înlocuirea dinților lipsă există de mai mult de 40 de ani, ea a suferit modificări majore în ultimii ani. Datorită mijlocelor de informare virtuală, putem găsi mult mai ușor informații despre acest subiect, cât și despre clinicile și medicii stomatologi, al căror numar este intr-o continuă progresie, ce oferă servicii de implantologie.

Mai devreme sau mai târziu, ajungem în momentul în care medicul dentist ne anunță ca nu mai poate salva un dinte și trebuie să fie eliminat. Mulți pacienți ar putea avea deja experiența de a trăi cu unul sau mai mulți dinți lipsă, cu proteze dentare mobile sau cu proteze dentare parțiale.  Această situație poate interveni la orice vârstă, nu neapărat atunci când înaintăm în vârstă, mulți medici stomatologi au pacienții cu vârsta de 20-30 ani, cu dinți lipsă. Așa că, se pune întrebarea, cum este posibil să se înlocuiască dinții lipsă?

Portofoliu – Plan de tratament cu implanturi MONOIMPLANT cu încărcare imediata.

În prezent, progresele în domeniul științei medicale și stomatologie au ajuns la un nivel care face ca implantul dentar (rădăcină artificială a dintelui) să fie o procedură simplă și de rutină pentru a înlocui dinții lipsă. Potrivit majorității medicilor stomatologi care efectuează tratamentul, riscurile implicate în procedură nu sunt mai mari decât cele implicate în extracția dentară. Cu toate acestea, atunci când medicul dentist menționează implanturi dentare, mulți oameni vizualizează o procedură consumatoare de timp și costisitoare – ceea ce nu este neapărat adevarat.

Metoda descrisă mai jos se aplică pentru marea majoritatea  pacienților, dar aplicabilitatea este întotdeauna atent testată de către medicul stomatolog. Înainte de tratament, medicul dentist specializat realizează o procedură de lucru adaptată pacientului care conține o radiografie cu raze X și un plan de tratament.

Portofoliu – Lucrări pe implanturi PALTOP, MONOIMPLANT

Intervenția chirurgicală minim invazivă a fost utilizată în stomatologie timp de peste 25 de ani și este o metodă nedureroasă care nu cauzează nicio sângerare. În esență, în loc să creeze câteva incizii în gingiile pacientului, chirurgul folosește un burghiu circular, pentru a crea o gaură circulară pentru șurubul de titan (rădăcina dintelui artificial) în țesutul gingival al pacientului și implantul este înșurubat în osul maxilar. Pentru această intervenție sunt administrate anestezice locale, și, din experiența noastră, în majoritatea cazurilor odată ce au trecut efectele anestezice, nu este necesară o  medicamentație suplimentară pentru durere.

Portofoliu – Proteza scheletizata in partea de sus, in partea de jos implanturi MONOIMPLANT

Dentistul creează o incizie cu diametru mic prin țesutul gingival, astfel nu mai este nevoie să se aștepte o perioadă de recuperare de lungă durată (3-6 luni), deoarece noii dinți fabricați de către tehnicianul dentar pot fi fixați pe poziție după doar 4- 6 zile. Cu toate acestea, pacienții nu sunt lăsați fără dinți pentru acele câteva zile, deoarece aceștia primesc o proteză temporară ceea ce face posibil ca ei să poata sa mănânce și să vorbească imediat.

Așa că, dacă ați fost îngrijorat de faptul că, dacă vă decideți în cele din urmă pentru a urma un tratament de implantologie, ați fi obligat să va luați zile sau chiar săptămâni de concediu medical, sau ar trebui sa suportați perioade îndelungate de durere sau disconfort, acum  vă puteți relaxa.

Portofoliu – Implanturi MONOIMPLANT cu incarcare imediata.

Implantul dentar MONOIMPLANT, poate fi plasat în poziție imediat după extracția dentară și poate forma unități cu alte tipuri de implanturi MONOIMPLANT, sau cu alți dinți care permit acest lucru. Rezultatul este o construcție stabilă, care poate fi realizată în condiții de siguranță imediat de către experții noștri și care respectă standarde estetice ridicate.

În general, implanturile dentare, asigură o mai bună capacitate de mestecat și un aspect mai frumos, acestea sporesc, de asemenea, calitatea vieții și  încrederea  în sine a pacienților, și generează pacientului o stare generală bună psihologică și emoțională.

Portofoliu – Implanturi MONOIMPLANT efectuate in cabinetele dr. Lungu

Procedura pas cu pas:

 • Având o imagine panoramică cu raze X  și o examinare atentă a cavității orale, specialistul stomatolog  evaluează situația și decide cu privire la un plan de tratament, care să fie aplicat cu consimțământul și în acord cu nevoile pacientului.
 • Pe baza planului de tratament este elaborată o ofertă detaliată care conține numărul exact și localizarea implanturilor și a costurilor implicate.
 • În scopul de a pregăti cavitatea orală pentru procedură, pacientul va primi un tratament de igienă dentară.
 • În funcție de cât de sensibil este, pacientul va primi cantitatea corespunzătoare de anestezic pentru a evita durerea în timpul procedurii.
 • Instalarea implanturilor anterior proiectate și consimțite  de pacient.
 • Țesutul gingival este cusut  peste implant și pacientul primește medicamentația necesară.
 • Implantul este lăsat să se vindece și să se integreze iar pacientul primește o proteză temporară pentru putea să se întoarcă la viața socială normală în timpul perioadei de vindecare.
 • Dupa operație, este pregătită o impresie dentară pe baza căreia laboratorul dentar fabrică  o replică a cadrului protezei finale.
 • Potrivirea cadrului este verificată pentru a se asigura că acest lucru este perfect convenabil pentru pacient.
 • În cazul în care cadrul se potrivește, tehnicianul dentar pregătește proteza finală, care va  fi supusă stresului de mestecat și care va îndeplini cu succes funcția estetică.
 • Din moment ce pot exista modificări în țesutul gingival, recomandarea este ca după șase luni, să se schimbe proteza temporară cu una  metal-ceramică sau zirconiu-ceramică.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare, va asteptam la cabinetele Dr. Lungu!

Implanturile cu încărcare imediată se pot realiza în 30 de ore

Extracție, implant, probă de lucrare și lucrare definitiv cimentată!

De azi pe mâine!

Printr-o igienă orală defectuoasă placa dentară se poate transforma într-un depozit aderent pe dinți numit tartru, acesta formându-se prin mineralizarea placii bacteriene – care servește ca matrice („burete”) pentru sarurile din salivă.
Aglomerarile rugoase de tartru, reduc eficacitatea periajului dentar, favorizând acumularea și proliferarea de bacterii.

 

Ovidiu Lungu

doctor stomatolog

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − six =

Formular programare online

9 + 15 =

Pin It on Pinterest

Share This