Sfaturi stomatologice

De ce sunt dinții mei atât de importanți?

Studiile au arătat că, atunci când vorbesc unii cu alții, oamenii privesc 50% din timp gura interlocutorului, iar 50% restul feței. Așadar, îngrijirea dinților trebuie să reprezinte o prioritate, pentru că sunt una dintre partile cele mai vizibile ale feței noastre. Dinții dumneavoastră variază în formă și mărime, în funcție de poziția pe care o au în cavitatea bucală. Aceste diferențe permit dinților să aibă diferite roluri. Dinții ne ajută să mestecăm mâncarea, să vorbim și să pronunțăm clar anumite sunete. Nu în ultimul rând, dinții ne ajută să păstrăm o forma frumoasă a feței. Un zâmbet sănătos este o calitate importantă, și de aceea este bine sa oferiți dinților dumneavoastră cea mai bună îngrijire.

Ce poate să se întâmple rău cu dinții mei?

Cariile dentare netratate pot duce la afectarea nervului dentar. Acesta se poate infecta și poate muri, cauzând un abces. Ca urmare, veți avea nevoie de tratarea canalului. Afecțiunile gingiei reprezintă cauza cea mai răspândită a pierderii dinților, la adulți. Afecțiunile gingiei sunt tratabile și pot fi ținute sub control prin controale regulate.

Ce se poate face pentru a elimina respirația urât mirositoare?

Dacă este evident că vinovate sunt bacteriile, prima linie de aparare este constituită din metodele de reducere a acestora. De aceea, dacă aveți respirație urât mirositoare, trebuie să solicitați un consult stomatologic complet, care include un consult parodontal.

Dacă vă pastrați cavitatea bucală cât mai curată posibil, faceti un pas înainte în eliminarea bacteriilor. De fapt, acest proces de curațare poate fi considerat o „dezinfecție a întregii cavități bucale”, cu accent pe toate zonele în care pot exista bacterii. Această „dezinfecție” include un periaj atent, utilizarea corectă a aței dentare, clatirea gurii și curațarea limbii.

De asemenea, este foarte important să păstrați o igienă orală adecvată, care implică, spre exemplu, periajul dinților și utilizarea aței dentare de cel puțin două ori pe zi. Pentru a modera mirosul, curațați limba cu periuța de dinți sau cu periuța de limbț, un instrument de plastic care îndepartează bacteriile care se acumulează pe limbă. Consumul de guma de mestecat fără zahăr poate ajuta de asemenea la controlul respirației urăt mirositoare.

Dacă aveti proteză dentara sau dispozitive temporare, ca de exemplu un aparat dentar sau proteză protectoare bucală, curațați dispozitivul cu atenție înainte de a-l aplica. Înainte de a utiliza apa de gura, spray sau tablete, discutati cu stomatologii noștri deoarece aceste produse nu fac decât sâ mascheze temporar respirația urât mirositoare, iar unele produse au rezultate mai bune decât altele.

Îmi pot vizita medicul stomatolog în timpul sarcinii?

Dacă este o intervenție de rutină este indicat să vi se acorde asistența stomatologică in trimestrul al doilea de sarcina. Pentru procedurile majore, cum ar fi reconstrucția sau chirurgia stomatologică, se recomandă efectuarea lor dupa naștere.

Am o strungăreața la cei doi dinți din fața. Cum se poate remedia acest lucru?

Există un numar de opțiuni pentru a corecta această problemă, care poate include una sau mai multe dintre urmatoarele: fațete de porțelan, coroane, restaurare, și ortodonție.

Ce înseamnă obturația de canal ?

Tratamentul de canal (inclusiv obturația), denumit, de asemenea, și „endodontic” este necesar atunci când sângele sau nervul dintelui (cunoscut și ca pulpa dintelui) se infectează din cauza cariei sau a unor accidente.

Cum să aleg corect o pastă de dinți ?

„Pasta de dinți” ar trebui sa fie gel, să nu fie abrazivă și să zgârie smalțului.
Să nu conțină demineralizanți cu „efecte de albire”, foarte periculoși pentru smalț.
Să nu conțină particule abrazive care zgârie smalțul, cresc abraziunea si îl macină. Trebuie să ne periem pe dinți minim de 2 ori pe zi, timp de 5 minute.
Să aibă un gust cât mai discret pentru a nu provoca salivația, care duce la spălarea și diluarea pastei de dinți. În primul minut de periere mai mult de 1/2 din pasta de dinți e scuipată odată cu salivația abundentă declanșată de substanțele aromate și mentolate din ea.
Trebuie să conțină fluor sub formă de diferite fluoruri, citiți pe ambalaj ce conține.
Trebuie să conțină substanțe anti-bacteriene de tipul Clorhexidina, Listerina.
E bine să alternăm în folosirea pastei de dinți, fabricanți diferiți folosesc rețete diferite și incrediente diferite, astfel ceea ce nu conține un tub poate va conține urmatorul, compensând.

Cum aleg periuța de dinți potrivită pentru mine?

Marca periuței de dinți nu este nici pe departe la fel de importantă ca tipul de perie, marimea și forma capului, precum și frecvența cu care vă schimbați periuța. Vă recomandam o periuța de dinți cu peri moi și cu capul mic. Perii moi sunt foarte importanți pentru sănătatea gingiilor dumneavoastră.
Un cap mic va permite să patrundeți la fiecare dinte mai profund și este mai puțin probabil să provoace leziuni gingiilor. Frecvența zilnică a periajului dinților și înlocuirea periodică a periuței sunt aspecte mult mai importante decât marca pe care o alegeți. Vă recomandăm să vă înlocuiți periuța de dinți cel puțin o dată pe luna. Recomandarea noastră este să vă periați dinții cel puțin de două ori pe zi.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × three =

Formular programare online

13 + 1 =

Pin It on Pinterest

Share This